0 ks v košíku
0 Kč
Hlavní stránka
Přihlásit se
Infolinka
602216705

Adresa prodejny
Lidických žen 1840 , KLADNO

Otvírací doba
Po - Pá 8:00 - 13:00, později po dohodě na uvedeném tel. čísle
So - Ne zavřeno

Mail
reproplast@volny.cz
Vypsat všechny produkty

  Nejprodávanější

Stlačovací pružina Pickles

|   2 z 37
Katalogové č.
1235
EAN kód
8594011951663
Dostupnost
Skladem
Cena s DPH 21%
50 Kč
  • Popis produktu
  • Dotaz na prodejce


Stlačovací pružina na zelí a rychlokvašenou zeleninu-PICKLES.
Návod který doporučujeme:
Škrabkou Piraňa nakrouháme polovinu hlávky zelí,přidáme rovnou kávovou lžičku soli a drceným kmínem lehce prosypeme.Vše promícháme.Postupně plníme  do sklenice 0,7 l a každou vrstvu vždy pevně stlačíme až po krček sklenice.
Vložíme stlačovací pružinu a otočným víčkem uzavřeme.Tlak pružiny začne vytlačovat vzduchové bublinky a vytlačovat  zelnou šťávu.Necháme působit min.7 dní při kuchyňské teplotě.Bude-li zakvašená zelenina dle Vašich představ,sklenici vložte do lednice.
Dále můžete dochutit citronem,solí př.cukrem.
Jezte zelí i kvašené,má hodně vitamínů a budete zdraví  !!!!!!!!!!!!!!!


Jistě zde využijete při přípravě i svojí fantazii,jako je přidání mrkve,papriky,ředkvičky,křenu,feferonky,kapie a pod.

Na opravdu jemné strouhání použijte

struhadlo TYGR

http://reproplast.cz/detail-struhadlo-tygr.html?_ID=17112010165837&rozbaleno=
 

 


Předem děkuji za Vaše podněty.

Milan Koudelka   Cheb
Kysané zelí
Obsah vitamínu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledkem činností bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje u člověka denní potřebu vitamínu C. Kromě toho při kvašení vznikající kyselina mléčná je nejenom chuťově lahodná, ale také velice zdravá. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B 12 je dobrý pro nervovou soustavu.
Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. Tyto dva vitamíny ale nejsou jediné, v kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník a zinek.
 Při mléčném kvašení vytvoří mléčné bakterie z cukru, který je v zelenině obsažen, kyselinu mléčnou, která má částečnou konzervační schopnost. Mléčné bakterie kvasí při teplotách nad 20 °C. Jejich činnost může být podpořena přidáním malého množství syrovátky či mléka na začátku kvašení. Mléčná kvašená zelenina je velice výživná pro lidský organismus.
Nezapomeňte na bylinky......křen posiluje funkci tlustého střeva
                                          kopr urychluje činnost tlustého střeva

 

 

 

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky.

 

 

Pokud máte nějaký dotaz, můžete použít následující formulář pro zaslání mailu.

Vaše jméno
Váš telefon
Kontaktní e-mail
Předmět zprávy
Zpráva

Naposledy navštívené produkty

Created by Studio Adler © 1998-2017 Reproplast - výrobce kuchyňských potřeb a pomůcek pro domácnost
Tel.: 602216705 pí. Čítková | e-mail: reproplast@volny.cz