Cena |
65 Kč s DPH |
EAN kód | 8594011951915 |
Katalogové č. | 1002e |
Dostupnost | Skladem |
průměr 18 cm |
Pracovní postup :
Rozválíme plát těsta o síle 4-5 mm.Spodní ostrou hranou tvořítka vykrojíme kolečko a položíme na ozubenou část. Do jedné poloviny vykrojeného kolečka dáme náplň. Okraje těsta potřeme bílkem. V polovině přeložíme těsto přes náplň a stlačíme druhou polovinou formičky. Vytlačené těsto z okraje formičky setřeme, formičku otevřeme a vytvarovaný šáteček položíme na plech, vyložený nejlépe teflonovou folií nebo pečícím papírem.
Tvořítkem zpracujeme těsto listové, kynuté( běžně používané ), tvarohové, pivní, mrkvové.
Rychlé listové těsto :
400 g hladké mouky
250 g tuku OMEGA
1 vejce
12 lžic vody
Náplně : masová, tvarohová, sýrová, jablečná
Nekynuté těsto s droždím :
400 g polohrubé mouky
250 g HERY
20 g droždí ( půl kostičky )
5 lžic vlažného mléka
1 lžička cukru
Náplně : tvarohová, maková, kokosová s třešněmi
Tvarohové těsto :
250 g hladké mouky
250 g másla
250g měkkého tvarohu
Náplně : povidlová, jablečná
Jednoduché pivní těsto :
400g polohrubé mouky
250 g tuku OMEGA
2 dcl piva
Náplně : masová, tvarohová, sýrová
Mrkvové těsto :
200 g jemně nastrouhané mrkve
200 g tuku OMEGA nastrouhaného na hrubém struhadle
200 g polohrubé mouky
prášku do pečiva
Náplně: tvarohová, maková, povidlová
Náplně:
Tvarohová - 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru,30 g másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí,dle chuti.
Lze přidat strouhaný kokos,ořechy, rozinky .
Povidlová - 250 g švestkových povidel, 50-100 g cukr krupice, 3 lžíce rumu, špetka strouhané citronové kůry.
Jablečná - 500 g jablek, 100 – 150 g cukr.krupice, trochu mleté skořice a nastrouhaný piškot na zahuštění.
Na hrubo nastrouhaná jablka vložíme do kastrolu a lehce rozvaříme.Ochutíme skořicí, osladíme a zahustíme strouhaným piškotem. Necháme vychladit a náplní plníme.
Maková - 250 g mletého máku, 5 dcl mléka,80 g cukru,60 g strouhaného perníku nebo piškotových drobečků,1 vanilkový cukr, půl lžičky strouhané citronové kůry a půl lžičky mleté skořice.
Do kastrolu nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mák. Přidáme cukr,perník,citron.kůru a skořici. Za stáleho míchání vaříme na mírném ohni,dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.
Kokosová náplň s třešněmi - 300 g třešní,150 ml vody,40 g sušeného mléka, 100 g strouhaného kokosu,40 g krupicového cukru.
Sýrová - 200 g nastrouhané Nivy,100 g šunky pokrájené na kostičky,6 lžic smetany. Všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků.
Se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, l cibule,uzené maso,nebo klobása. Zelí podusíme i s nálevem, a dochutíme . Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout a naplníme. Fantastické....
Masová náplň - 300 g mletého vepřového masa, sůl, pepř,2 vejce,1 nakrájená cibule, 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka. Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a česnek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne,zamícháme vejce.
stranová škrabka s pilkovým ostřím pro pravou i levou ruku, oloupe brambory, jablka, kiwi, rajčata, mrkev.
NovinkaMřížkový váleček pro nazdobení vrchního plátu těsta na šátečky a cukroví.
Video